Τραπεζαρία

Βρείτε το σωστό τραπέζι για την τραπεζαρία σας

Η επιλογή τραπεζιού για το χώρο της τραπεζαρίας αφορά αρχικά το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου που έχετε για να το τοποθετήσετε. Ο βασικός κανόνας που ισχύει για την τραπεζαρία, αφορά στην απόσταση των καρεκλών από τους τοίχους, η οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 εκατοστά ώστε να μην παρεμποδίζεται η κίνηση γύρω από την τραπεζαρία ακόμη και όταν κάθεται κάποιος γύρω από αυτές.

Ένας εύκολος τρόπος για να μπορέσετε να υπολογίσετε σωστά την απόσταση είναι να απλώσετε ένα σεντόνι στο πάτωμα διπλωμένο στη διάσταση της τραπεζαρίας που έχετε δει και σας αρέσει. Τοποθετήστε το σεντόνι στο πάτωμα αφήνοντας το περιθώριο των 60 εκατοστών γύρω-γύρω για να έχετε καλύτερη αίσθηση του χώρου που θα πιάσει. Αν τελικά δεν υπάρχει αυτό το περιθώριο των 60 εκατοστών τότε ή θα πρέπει να επιλέξετε ένα μικρότερο ορθογώνιο τραπέζι ή θα πρέπει να καταφύγετε στη λύση του στρογγυλού.

Εάν καταλήξετε να αγοράσετε στρογγυλό τραπέζι (ροτόντα), θα πρέπει να προσέξετε να έχει ένα κεντρικό πόδι ώστε να χωράει περισσότερες καρέκλες εάν χρειαστεί. Στην περίπτωση που δεν σας αρέσει το στρογγυλό τραπέζι για το χώρο της τραπεζαρίας σας, τότε μπορείτε να «κολλήσετε», το ορθογώνιο τραπέζι στη 1 πλευρά του τοίχου για να κερδίσετε περισσότερο χώρο και αντί για καρέκλες να χρησιμοποιήσετε ένα παγκάκι το οποίο μπορείτε να το αποθηκεύσετε και κάτω απ’ το τραπέζι.

Περισσότερες ιδέες και λύσεις για την τραπεζαρία, θα βρείτε εδώ