Παιδικό Δωμάτιο

Δώστε Χρώμα στο Παιδικό σας Δωμάτιο

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα; Ο καθένας απο εμάς, απο τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, έχουμε κάποιο χρώμα που προτιμάμε να το βλέπουμε γύρω μας ή να το φοράμε πάνω μας. Τα χρώματα όμως, δεν είναι απλώς θέμα γούστου. Μας επηρεάζουν με τρόπους που ίσως δεν είχαμε φανταστεί.

Για παράδειγμα, βλέπουμε ένα φρούτο κάπου κοντά μας και αποφασίζουμε αν θέλουμε να το φάμε ή όχι. Κοιτάζουμε τον ουρανό και καταλαβαίνουμε αν θα βρέξει σήμερα. Στην πραγματικότητα, αυτό που μας επηρεάζει, είναι τα χρώματα.

Από το χρώμα του φρούτου, κρίνουμε αν είναι ώριμο και αν θέλουμε να το φάμε. Απο το χρώμα που έχουν ο ουρανός και τα σύννεφα, καταλαβαίνουμε τι καιρό θα κάνει. Πράγματι, ίσως χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, τα χρώματα μας βοηθούν ανά πάσα στιγμή να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες από το περιβάλλον μας.

Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι οτι τα χρώματα επηρεάζουν και τα συναισθήματα μας. Οι άνθρωποι ίσως ερμηνεύουν τα χρώματα με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, όλοι οι άνθρωποι παρουσιάζουμε ίδιες συναισθηματικές αντιδράσεις σε ορισμένα χρώματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά.

  • Το πράσινο χρώμα επιβραδύνει το μεταβολισμό και καταπραΰνει. Είναι κατευναστικό χρώμα. Έτσι εξηγείται το γιατί νιώθουμε ήρεμοι όταν κοιτάζουμε καταπράσινους κήπους και λοφοπλαγιές.
  • Το γαλάζιο χρώμα θυμίζει θάλασσα και ουρανό και μεταδίδει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη!
  • Το μωβ χρώμα βοηθάει κάποιον να χαλαρώνει, να ηρεμεί και να ξεκουράζεται! Επιλέξτε για την κορούλα σας μια σύνθεση δωματίου σε μωβ αποχρώσεις.
  • Το λευκό συνδέεται συνήθως με το φως και την καθαρότητα και μεταδίδει ένα αίσθημα ασφάλειας. Δώστε ένα τέτοιο αίσθημα ασφάλειας στο μωράκι σας, με λευκά βρεφικά έπιπλα.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, οι γονείς να επιλέγουν προσεκτικά τα χρώματα με τα οποία θα διακοσμήσουν το δωμάτιο του παιδιού τους. Είναι καλό να επιλέγουν χρώματα τα οποία θα βοηθούν το παιδί τους να χαλαρώνει, να έχει καλή διάθεση, και θα ενθαρρύνουν τη μάθηση!
Μπορείτε να βρείτε έπιπλα για το παιδικό σας δωμάτιο, σε εκπληκτική ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, εδώ.