Κουζίνα Χρήσιμες Συμβουλές

Πώς να καθαρίσετε οικολογικά και εύκολα το φούρνο μικροκυμάτων

Το καθάρισμα οικιακών συσκευών, όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, με παραδοσιακές μεθόδους μπορεί να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα απαιτητική κουραστική και χρονοβόρα εργασία, ειδικά αν στο εσωτερικό του έχουν κολλήσει και μονιμοποιηθεί λίπη και υπολείμματα φαγητού από προηγούμενα μαγειρέματα. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται, υπάρχουν πολύ ευκολότερες και οικολογικές μέθοδοι να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες:

  • Γεμίστε ένα μπολ με νερό και στίψτε μέσα ένα λεμόνι. Τοποθετήστε στο εσωτερικό του μπολ το υπόλοιπο του λεμονιού.

  • Εισάγετε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και θέστε τον σε λειτουργία για 3 λεπτά.

  • Αφήστε το φούρνο κλειστό για άλλα 5 λεπτά, ώστε οι όξινοι υδρατμοί του λεμονιού να δράσουν, καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας τα τοιχώματα.

  • Αφαιρέστε το μπολ και με μαλακό σφουγγάρι περάστε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου. Θα διαπιστώσετε ότι τα λίπη και οι επίμονοι λεκέδες είναι εύκολο να αφαιρεθούν, χάρη στη δράση των όξινων υδρατμών.

  • Επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειαστεί.

Αντί για το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά και λευκό ξύδι. Τα δύο αυτά προϊόντα καθημερινής χρήσης εγγυώνται φυσικό οικολογικό και οικονομικό καθάρισμα, χωρίς χημικά. Έχουν επίσης απολυμαντική δράση, σκοτώνοντας τα βακτηρίδια στο εσωτερικό του φούρνου και δημιουργώντας συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κατά το ζέσταμα του φαγητού.